Shockwave therapie (ESWT)

Als je klachten hebt die al lange tijd bestaan in pezen en spieren van de voet, schouder, enkel of knie, dan kan shockwave therapie een uitkomst bieden. Bij shockwave therapie wordt een zeer hoge frequentie van drukgolven toegepast op de pijnlijke pezen of spieren ter bevordering van het lokale weefselherstel.

Wat is shockwave therapie?

De behandeling duurt in totaal ongeveer 10 tot 15 minuten. Na 3 behandelingen (éénmaal per week) wordt het effect geëvalueerd. Bij een gedeeltelijk effect kan in overleg met jou gekozen worden voor een verlenging van de shockwave behandeling. Bij geen verandering van klachten gaat de fysiotherapeut in overleg met jou nieuwe oplossingen bedenken.

Shockwave bij hielspoor of hielklachten

Uit onderzoek blijkt dat hielspoor en klachten aan de aanhechting van de achillespees bij de meeste mensen goed reageren op shockwave therapie. Andere klachtenbeelden zoals pijn bij kalk in schouderpezen of bilspieren reageren afwisselend.

Meer informatie over shockwave

Intake en behandelplan

Na een intakegesprek en onderzoek bepaalt de fysiotherapeut samen met jou wat de meest passende behandelvorm is en of shockwave therapie daar deel van uitmaakt.

Combinatie met andere behandelmethodes

Afhankelijk van de klachten en je persoonlijke doelstellingen kan er ook gekozen worden voor een combinatie van shockwave therapie en bijvoorbeeld manuele therapie of oefentherapie. Bij hielspoor kan het zinvol zijn om de shockwave behandeling te combineren met een voet/schoenanalyse bij een gespecialiseerd fysiotherapeut/podotherapeut binnen ons centrum. Hij gaat samen met je beoordelen of op maat gemaakte zooltjes naast de shockwave behandeling extra steun bieden bij het oplossen van de klachten.

Als je vragen hebt over shockwave therapie bij hielspoor, heupklachten, voetklachten, langdurige achillespeesklachten of pijnlijke schouderpezen dan kun je daarvoor goed terecht bij de afdeling fysiotherapie van Sport Medisch Centrum Papendal.

Verwijzing niet noodzakelijk

Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist, echter, je mag ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken.

Tarieven en vergoedingen

Shockwave therapie maakt deel uit van de algemene behandeling fysiotherapie. Indien je aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, vallen ook de kosten van de algemene behandeling fysiotherapie waarschijnlijk hieronder. Daarnaast hanteren wij altijd een eigen bijdrage van 43 euro voor shockwave therapie. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Sport Medisch Centrum Papendal heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Lieke de Nooijer

Secretaresse & acquisitie medewerker

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over shockwave therapie. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen aan de behandeling en maak nu een afspraak.

Experts die je zouden kunnen behandelen met shockwave therapie

Linn Willemsen

Sport- en manueel fysiotherapeute, manager fysiotherapie

Lees meer

Floortje Gierman

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Sander van Rheenen

Manueel therapeut

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor shockwave therapie

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut