img

Sportcardiologie

Wij vinden dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met een intern en extern netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat ook recreatieve sporters en niet-sporters zo snel mogelijk weer klachtenvrij en fit zijn. En dat doen we al 50 jaar met succes!

 • Onderzoek en advies voor behandeling volgens de nieuwste inzichten
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking met het Hartcentrum van het Amsterdam UMC
 • Mogelijk op onze hoofdvestiging in Arnhem (Papendal)
Afspraak maken

Of bel voor een afspraak : 088 088 1300

img

Hoe sportcardiologie jou kan helpen

Heb je klachten of vragen over je hart en verantwoord sporten? Kom dan naar het consult bij de sportcardioloog van Sport Medisch Centrum Papendal. In samenwerking met het Hartcentrum van het Amsterdam UMC heeft Sport Medisch Centrum Papendal wekelijks een spreekuur sportcardiologie.

Lees meer

img

Alles in huis

Wij werken zoveel mogelijk in een ‘one-stop-shopformule’. De onderzoeken, het bespreken van de resultaten en een eventuele behandeling vinden allemaal plaats op de hoofdvestiging van Sport Medisch Centrum Papendal. Wanneer verder aanvullend hartonderzoek nodig is, word je intern doorverwezen naar het Hartcentrum van het Amsterdam UMC locatie AMC te Amsterdam.

img

Cardiologisch onderzoek

Een bezoek aan de sportcardioloog begint met het invullen van een vragenlijst en een hartfilmpje (ECG) in rust gemaakt. Verder onderzoek is afhankelijk van de klacht of vraag. Dit kan bestaan uit een:

Lees verder

img

Preventieve cardiologische screening

Op Sport Medisch Centrum Papendal verzorgen de sportartsen een preventieve cardiologische screening (volgens Lausanne-protocol), waarmee kan worden ingeschat of een sporter risico loopt op hartproblemen en/of plotse dood tijdens of na inspanning. Sporters die aanvullende cardiologische evaluatie nodig hebben kunnen snel terecht bij de sportcardioloog van het sportmedisch centrum omdat alle diensten in huis vertegenwoordigd zijn.

Lees verder

img

Tarieven en vergoedingen

Om toegang te krijgen tot sportcardiologie, is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig.

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van sportcardiologie wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar te informeren.

Klik hier voor de actuele tarieven en vergoedingen van sportcardiologie.

Madelin van Eerden

Management Assistente & Doktersassistente

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over sportcardiologie. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak voor een consult.

Maak vast kennis met onze cardiologen en physician assistents

dr. Harald Jorstad

Cardioloog

Lees meer

Nadine Stomilovic

Physician assistant sportcardiologie

Lees meer

dr. Nick Bijsterveld

Cardioloog

Lees meer

Vestiging waar je behandeld kunt worden

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut