Verplichte sportkeuring motorsport

Vanuit de KNMV en de MON is het in sommige gevallen verplicht om een medische keuring te ondergaan voordat mag worden deelgenomen aan de wedstrijden.

KNMV

Voor de motorsport is een medische keuring via Sport Medisch Centrum Papendal alleen verplicht als je een coureur bent en een EK- of WK-(dag)licentie wil aanvragen. Voor alle andere coureurs is een compleet ingevulde medische verklaring via Mijn KNMV voldoende. 

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

MON

Vanaf 2018 is voor een startbewijs een verplichte medische keuring niet meer verplicht. Je dient een ‘MON eigen verklaring geschiktheid motorsport’ naar waarheid digitaal te accorderen. Als uit de “eigen verklaring geschiktheid’ blijkt dat er twijfel is over de geschiktheid, dan dien je een medische vragenlijst in te vullen en op te sturen naar de MON. Na beoordeling wordt de betreffende persoon in kennis gesteld van de beslissing. Bij twijfel kan alsnog een sportmedische keuring worden opgelegd. Dit zal in overleg zijn met de sportarts van een sportmedisch adviescentrum.  

Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Motorsport Organisatie Nederland en in het Medisch Reglement van de MON. 

Tarieven en vergoedingen 

Klik hier voor de tarieven kosten van de verschillende sportmedische onderzoeken en licentiekeuringen. Op deze pagina vind je ook informatie over de vergoedingen van de onderzoeken. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de sportmedische onderzoeken waarschijnlijk declareren bij je zorgverzekeraar. Neem voor jouw specifieke situatie contact op met je zorgverzekeraar. 

Everlien van Wakeren

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen over sportkeuringen of maak direct een afspraak. 

Maak kennis met enkele sportartsen die de keuringen uitvoeren

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Hiske Kneepkens

Sportarts

Lees meer

Tjeerd de Vries

Sportarts

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor een sportkeuring

Apeldoorn

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Arnhem Rijnstate

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer

Zevenaar Rijnstate

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut