In de praktijk zien wij veel mensen met achillespeesklachten. Deze klachten kunnen bij iedereen voorkomen. Niet-sporters, recreatieve sporters en prestatiegerichte sporters kunnen er mee te maken krijgen. Achillespeesklachten zijn klachten die plotseling kunnen optreden of die er langzaam in kunnen sluipen. Onze fysiotherapeuten en/of sportartsen kijken samen met jou naar de oorzaak van de klachten en er wordt een behandelplan opgesteld. Mocht je al een lange periode last hebben van achillespeesklachten en al een behandeling elders zonder resultaat hebben gehad dan kun je ook gebruik maken van ons achillespeesspreekuur. Op deze webpagina vind je informatie over hoe wij achillespeesklachten onderzoeken en behandelen.
Iedereen met achillespeesklachten kan bij Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) terecht voor een intake/lichamelijk onderzoek. Als je naar de fysiotherapeut gaat, heb je geen verwijzing nodig. Voor een bezoek aan de sportarts heb je wel een verwijzing nodig. Tijdens de intake wordt in een vragengesprek de klacht(en) in kaart gebracht. Tijdens het intakegesprek wordt een inventarisatie gemaakt van wat uiteindelijk jouw doel is na het behandeltraject. Denk aan weer kunnen deelnemen aan sportwedstrijden, een lange wandeling maken of dagelijkse taken zonder problemen kunnen uitvoeren.
Na een intakegesprek wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Hierbij zal de fysiotherapeut of sportarts je vragen verschillende bewegingstesten uit te voeren. Daarbij beoordelen we de gehele bewegingsketen. Bij SMCP kijken we verder dan alleen de klacht. Indien nodig kan een echo door de sportarts gemaakt worden om nog meer inzicht te krijgen in de status van de achillespees.
Na het uitvoeren van de intake en het lichamelijk onderzoek wordt een diagnose gesteld en zal samen met jou een plan van aanpak gemaakt worden om de klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.
Bij het opstellen van een behandelplan kijkt de fysiotherapeut of sportarts samen met jou naar je wensen, je lichamelijke situatie en jouw mogelijkheden. De behandeling van een achillespeesklacht bestaat uit verschillende onderdelen en wordt samen met de fysiotherapeut of sportarts doorgenomen. Afhankelijk van de klachten kan de therapie bestaan uit onder andere adviezen, oefentherapie, training van (sport)specifieke bewegingen, steunzolen en dry needling. Bij onvoldoende resultaat kunnen aanvullende behandelopties met de sportarts worden besproken.
Het kan zijn dat je al lang last hebt van achillespeesklachten en dat je ergens al therapie en behandeling hebt gehad, maar zonder resultaat. Als dit bij jou het geval is, is er een optie om langs te komen op ons achillespeesspreekuur. Hierin zullen sportarts sportarts Diederik Oei en sportfysiotherapeut Rolf Oostenbrink gezamenlijk het intakegesprek en het onderzoek inclusief een echo uitvoeren. De onderliggende oorzaken van de achillespeesklachten worden uitgebreid onderzocht. Vraag je huisarts naar een verwijzing voor het achillespeesspreekuur.
Ben je na het lezen van deze webpagina benieuwd naar de ervaringen van patiënten die met achillespeesklachten bij ons in behandeling zijn geweest? Lees dan de klantverhalen van Robert Loeff en Jan Slagmolen.
Bij SMCP onderzoeken en behandelen wij achillespeesklachten volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Zo zijn wij aanwezig bij een jaarlijks internationaal achillespeescongres en loopt er bij SMCP een promotietraject over achillespeesklachten. Wij zien ontzettend veel sporters en niet-sporters met achillesklachten. Vaak nadat eerdere behandelingen niet hebben geresulteerd in verbetering. Wij kiezen voor een veelzijdige benadering en hebben uitgebreide onderzoeks- en behandelmogelijkheden tot onze beschikking.
Wil je graag een consult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), maar woon je niet in de buurt of wil je liever nog geen fysiek consult? Vraag dan nu een videoconsult aan. De fysiotherapeut van SMCP kan in het videoconsult al jouw vragen over jouw achillespeesklachten beantwoorden. Ook kan de fysiotherapeut jou advies geven over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP willen wij dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Voor een videoconsult heb je geen verwijzing van een arts nodig.
Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over onderzoek en behandeling van achillespeesklachten. Wij staan je graag te woord. Of maak direct een afspraak.