img

Zakelijke markt

Vitaliteitsmanagement

Vitaliteit is sterk gerelateerd aan inzetbaarheid en verzuim enerzijds en zorgkosten anderzijds. Het staat voor levenskracht en energie en hangt een op een samen met duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Vitaliteitsmanagement in het bedrijfsleven is enorm belangrijk geworden.

De overheid stimuleert een beleid van voorkomen in plaats van genezen. Een verschuiving van ziektebestrijding naar zorg voor gezondheid en gedrag. Het RIVM heeft berekend dat er tot 2025 een zorgwekkende groei van chronische ziekten wordt verwacht. Vergrijzing van de bevolking, maar ook ongezond gedrag speelt een rol. Veel chronische ziekten zijn veroorzaakt of worden verergerd door een ongezonde leefstijl. Denk hierbij aan roken, te weinig bewegen en ongezond eten.

img

Vitaliteitsmanagement steeds belangrijker

Het feit dat mensen langer doorwerken en financiële verplichtingen van de werkgever bij ziekte van medewerkers leiden ertoe dat vitaliteitsmanagement steeds belangrijker wordt. Het stimuleren van een gezonde leefstijl moet ziekte en verzuim voorkomen.

Wat we doen, hoe en waar

Vitaliteit is geen product, maar een proces van bewustwording, gedragsverandering en begeleiding.

Naast een tekort aan bewegen hebben factoren als hoge bloeddruk, roken, overgewicht, ongezonde voeding en stress een enorme impact op de gezondheid van medewerkers. Bewustwording van leefstijl en vitaliteit komt vaak al tot stand via een laagdrempelige vitaliteitsmeting.

Zij werken al aan de vitaliteit van hun medewerkers

Jaap de Vries, HR Manager bij een grote organisatie

“Het is belangrijk dat onze organisatie oog heeft voor de gezondheid van onze medewerkers. Juist MT-leden zijn extra kwetsbaar omdat zij altijd maar doorgaan.”

Jasper Witze, chefkok en eigenaar van 3 horecazaken

‘Dienstverlening leveren in de horeca en dat dagelijks op het hoogste niveau vraagt veel energie, ook van mijn medewerkers. Vitaliteit is dan essentieel.’

Hiske Kneepkens

Sportarts

Contact

Meer weten?

We vertellen je graag over de mogelijkheden binnen jouw bedrijf om te zorgen voor gezonde medewerkers.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut