img

Vertrouwen als basis

“Ik had vertrouwen in haar behandelmethode en na zeven sessies en daarnaast trouw thuis oefenen kon ik weer zonder problemen lopen en niet geheel onbelangrijk: weer veel golfen!”

Frans Minderhoud, manager met pensioen

Fit blijven met onregelmatige tijden

Ik ben nu 77 jaar oud en al weer geruime tijd met pensioen na een werkzaam leven van 35 jaar in diverse managementfuncties in de natte waterbouw. Een flink aantal jaren daarvan heb ik gewerkt en ook met mijn gezin gewoond in het buitenland. Om dit werk met het vele reizen, onregelmatige werktijden met grote tijd- en klimaatverschillen goed te kunnen doen, moet je zorgen dat je conditie goed blijft. Dat probeerde ik onder andere te doen door, waar dat maar even mogelijk was in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door te gaan zwemmen, lopen of fitnessen. Ik kan niet stilzitten, ben altijd wel in beweging, ben een echte doe-het-zelver en houd van tuinieren. Na mijn pensionering ben ik eerst gaan roeien en sinds ruim 10 jaar ben ik verslingerd aan de golfsport. Met vrienden loop ik meestal drie maal per week achttien holes, weer of geen weer.

Vlot vooruitgang

Een jaar geleden kreeg ik helaas forse problemen met mijn knieën. Waarschijnlijk door overbelasting, maar ook een beginnende artrose. Om dat te verhelpen, heb ik me aangemeld bij Sport Medisch Centrum Papendal. Het klikte goed met de fysiotherapeute. Ik had vertrouwen in haar behandelmethode en na zeven sessies in combinatie met thuis trouw oefenen kon ik weer zonder problemen lopen en niet geheel onbelangrijk: weer veel golfen! Nu, een jaar later, houden mijn knieën het nog steeds goed. Door de Corona crisis kunnen we nu niet golfen, maar om in beweging te blijven maak ik met mijn vrouw lange wandelingen in de mooie natuur rondom Papendal.

Knie Artrose programma

Een individueel programma of trainen in groepsverband, het is beide mogelijk op Sport Medisch Centrum Papendal. Het Knie Artrose Programma begint met een uitgebreide intake. Hierbij worden diverse testen en metingen verricht om de belastbaarheid van je knie en je algehele belastbaarheid te bepalen. Naar aanleiding hiervan wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld dat gericht is op het verbeteren van de bewegingscoördinatie, lokale spierkracht en algemeen uithoudingsvermogen en er word gekeken of je geschikt bent voor de training in groepsverband of dat een individueel traject beter bij je past. Het programma wordt 2 keer per week uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. De oefen- en trainingssessies vinden plaats gedurende 10 weken. Indien gewenst kan dit worden aangepast aan je persoonlijke situatie.

Sander van Dijk

Sportfysiotherapeut

Afspraak maken

Meer weten of meteen een afspraak maken voor jouw klacht?

Herken je jezelf in dit verhaal of je hebt een andere klacht die je graag opgelost ziet? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut