img

Druk leven en overbelasting

“In mijn drukke leven als moeder en accountant, maak ik altijd tijd voor sport. Om gezond te blijven en voor het sociale aspect.”

Irene Verhoeven, accountant

Druk druk druk

Irene houdt alle ballen in de lucht. Ze heeft een goede, maar drukke baan, een gezin met 3 kinderen, die zij alles van de wereld gunt, een man die ook fulltime werkt en natuurlijk haar sportmoment. En ook nog een sociaal leven in het dorp. Door haar drukke leven verloopt dat soms meer via Facebook dan op persoonlijke basis. Gezond en verantwoord leven vindt ze belangrijk en daar hoort sporten ook bij.

‘The bigger picture’

Er blijft weinig tijd over voor Irene zelf. Maar twee keer in de week sporten, dat slaat ze nooit over. Hardlopen, want dat is zo lekker flexibel rond al het andere in te plannen. Ze heeft veel discipline maar soms is het allemaal wat veel en raakt Irene gestrest. Haar spieren doen dan niet meer wat ze moeten doen en ze raakt geblesseerd; een hamstringblessure die behoorlijk hardnekkig is. Eerst loopt Irene ermee door, want “ach, zo erg zal het niet zijn”, maar als ze een half jaar later ook last krijgt tijdens het zitten op haar werk, is het tijd om er wat aan te doen.

Inmiddels is Irene onder behandeling van een fysiotherapeut. Gelukkig kijkt die niet alleen naar de hamstring maar naar ‘the bigger picture’. Waarschijnlijk moet Irene iets meer gaan veranderen dan alleen haar looptechniek.

Fysiotherapie voor iedereen

De fysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal zijn gespecialiseerd op het gebied van houding en bewegen. Zij behandelen mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. We hebben veel expertise in huis die beschikbaar is voor iedereen van jong tot oud! Of je nu een fanatiek sporter bent of niet aan sport doet of 50+ bent. Of je nu last hebt van een hamstringblessure, lage rugpijn, een frozen shoulder of een tennisarm: bij SMCP is iedereen welkom!

Beate Dejaco

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum, intern coach

Afspraak maken

Meer weten of meteen een afspraak maken voor jouw klacht?

Herken je jezelf in dit verhaal of je hebt een andere klacht die je graag opgelost ziet? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut