Consult fysiotherapeut

Als je klachten hebt in het houdings- en bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld heupklachten, knieklachten, schouderklachten, rugklachten, nekklachten of enkelklachten, dan kun je je aanmelden voor fysiotherapie en/of manuele therapie op Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) in een van de 10 vestigingen in de regio Arnhem en Nijmegen. Het kan ook zijn dat je huisarts of medisch specialist je naar ons verwijst. In beide gevallen neem je contact op met ons secretariaat.

Verwijsbrief voor fysiotherapie of niet?

Wanneer je op eigen initiatief en zonder verwijzing bij ons komt, vindt er tijdens de eerste afspraak een screening en intake plaats. Kom je met een verwijzing van een huisarts of medisch specialist, dan komt de screening te vervallen.

Intake fysiotherapie

Tijdens het intakegesprek en het onderzoek stelt de fysiotherapeut een aantal vragen over het ontstaan en het verloop van de klachten en algemene vragen over je fysieke en mentale gezondheid. Hij neemt vragenlijsten af en voert een lichamelijk onderzoek uit. Na het onderzoek vertelt de fysiotherapeut wat fysiotherapie voor je kan betekenen en stelt samen met jou een persoonlijk behandelplan op.

Persoonlijk behandelplan

Uitgaande van jouw wensen en doelstellingen kiest hij de meest passende behandelvormen zoals oefentherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, dry needling of shockwave therapie of een combinatie daarvan. Hij legt ook uit hoe lang het behandeltraject kan duren en maakt een inschatting hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn. Om de zoveel weken evalueert de fysiotherapeut samen met jou de vorderingen en legt deze ook vast met objectieve vragenlijsten of andere meetinstrumenten. Mocht het tussentijds nodig zijn om overleg te plegen met de behandelend huisarts of medisch specialist, dan neemt de fysiotherapeut in overleg met jou contact op met de betrokken medisch specialist.

Samenwerkingsverbanden met andere specialisten

Sport Medisch Centrum Papendal heeft een nauw samenwerkingsverband met het Rijnstate ziekenhuis, de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De communicatie met deze ziekenhuizen verloopt bijzonder snel en efficiënt.

Klachten verholpen

Aan het einde van het behandeltraject evalueert de fysiotherapeut samen met jou of de gewenste doelstellingen zijn gerealiseerd en sluit de behandeling af.

Videoconsult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag een consult met een fysiotherapeut van SMCP, maar woon je niet in de buurt of wil je liever nog geen fysiek consult? Vraag dan nu een videoconsult aan. De fysiotherapeut van SMCP kan in het videoconsult al jouw vragen over jouw achillespeesklachten beantwoorden. Ook kan de fysiotherapeut jou advies geven over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP willen wij dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Voor een videoconsult heb je geen verwijzing van een arts nodig.

Vraag nu een videoconsult aan

Fysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport.

Tarieven en vergoedingen 

Een consult bij de fysiotherapeut valt onder de aanvullende verzekering. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering wordt de behandeling deels of volledig vergoed. Op de pagina tarieven en vergoedingen Fysiotherapie vind je meer uitgebreide informatie hierover.

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over fysiotherapie. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak.

Maak vast kennis met enkele fysiotherapeuten

Linn Willemsen

Sport- en manueel fysiotherapeute, manager fysiotherapie

Lees meer

Peter Dijkstra

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Sanne Kerkers

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor fysiotherapie

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut