Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het herstellen van een blessure of na een operatie ongeacht het niveau van sport dat je beoefent. Ben je een recreatieve sporter, een amateur of een topsporter? De sportfysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal begeleiden je op ieder niveau.

Intake en passend behandelplan

Na een uitgebreide intake en onderzoek stelt de sportfysiotherapeut samen met je vast wat je persoonlijke doelstellingen zijn en wat het best daarbij passende behandelplan is. De sportfysiotherapeut is expert in het opstellen van oefen- en trainingsprogramma’s die je in staat stellen stap voor stap de gewenste sportactiviteit te hervatten. Je krijgt via een online oefenprogramma oefeningen die je kunt doen onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten.

Diverse behandelmethodes

De sportfysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal met vestigingen in Arnhem en Nijmegen hebben allen meerdere opleidingen gevolgd en bieden naast oefen- en trainingstherapie ook andere behandelmethodes aan zoals dry needling, manuele therapie of shockwave therapie.

Preventie, voorlichting en advies bij sport en topsport

De sportfysiotherapeut houdt zich behalve met behandeling ook bezig met preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Hij neemt specifieke testen af en geeft advies en kan desgewenst op afstand monitoren of er ook daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt.

Raad voor uiteenlopende vragen

Heb je vragen als:

 • Wat zijn excentrische oefeningen of welke oefeningen moet ik uitvoeren bij een
  tennisarm?
 • Welke oefeningen zinvol zijn bij lage rugklachten of kniepijn, liespijn of bij een hernia?
 • Hoe kom ik van een frozen shoulder af?
 • Is dry needling een oplossing voor mijn klacht?

De sportfysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal geeft antwoord op je vragen.

Ben je topsporter?

Ben je topsporter en wil je met behulp van onze sportfysiotherapeut terug naar de top en is overleg met jouw begeleidingsteam nodig? Onze sportfysiotherapeuten zijn getraind in het overleggen en werken binnen multidisciplinaire teams. Zo kom ook jij weer aan de top.

Verwijzing niet noodzakelijk

Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist, maar je mag ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken.

Sportfysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een sportfysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een sportfysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport.

Tarieven en vergoedingen

Afhankelijk van de verwijzing en de aard van de klacht wordt sportfysiotherapie vergoed uit je aanvullende zorgverzekering en/of basisverzekering. Sport Medisch Centrum Papendal heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over sportfysiotherapie. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen en maak nu een afspraak.

Experts die je zouden kunnen behandelen

dr. Robert van Cingel

Directeur, sportfysiotherapeut, manueel therapeut

Lees meer

Sander van Dijk

Sportfysiotherapeut

Lees meer

Sanne Kerkers

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor sportfysiotherapie

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut