Persbericht Rijnstate

 Nu ook maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training mogelijk bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP

Arnhem, 13 oktober 2022

Patiënten kunnen voortaan ook voor inspanningstesten terecht bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP op locatie Rijnstate Clinics in Arnhem. Een consult bij de sportarts in combinatie met een inspanningstest geeft meer inzicht in gezondheid en/of fitheid van patiënten. Uniek aan deze aanpak is dat de sportartsen als medisch specialist beweegzorg deze inspanningsdiagnostiek kunnen vertalen naar maatwerkadvies op het gebied van voeding, beweging en training.

 

Samenwerking Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP)

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) werken al jarenlang samen. Eerder dit jaar is deze samenwerking gebundeld onder de noemer Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP. Beide partijen bezitten een formele erkenning High Performance Partner Team NL van NOC*NSF voor de behandeling van topsporters. Patiënten kunnen hier snel terecht voor diagnoses, de behandeling van blessures, adviezen rondom bewegen en training, sportmedisch onderzoek en keuringen. Rijnstate heeft de NOC-NSF erkenning voor Orthopedie, Radiologie en Traumatologie.

Kijkje onder de motorkap

Een inspanningstest wordt uitgevoerd met een fietsergometer, gekoppeld aan een ECG-apparaat, waarmee onder andere de longfunctie, zuurstof en het inspanningsvermogen worden gemeten. Ronald Tielen, sportarts Rijnstate Clinics-SMCP: “We meten hiermee de hart- en longfunctie en conditie van een patiënt, maar we kunnen ook herleiden waar bijvoorbeeld vermoeidheid bij een patiënt vandaan komt. We kijken als het ware onder de motorkap. Dat levert hele waardevolle gegevens op. Deze diagnostiek is daarom onmisbaar bij het oplossen van inspanningsgebonden vragen.”

Ook bij problemen aan het bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten, pezen en zenuwen) die niet door sport komen, kan een behandeling door een sportarts uitkomst bieden. Sportartsen Theo Schers, Ronald Tielen en Laura Weerwag werken zowel bij Rijnstate Clinics in Arnhem als bij SMCP. Patiënten kunnen op beide locaties worden ingepland. Behandelingen vinden zoveel mogelijk op één locatie plaats. Dit is minder belastend voor patiënten die onder behandeling zijn of komen.

Kijk voor meer informatie op: www.rijnstateclinics.nl/sportgeneeskunde
of www.smcp.nl/behandelingen/sportgeneeskunde/ 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut